zvanični sajt

3M je dinamična proizvodna kompanija koja kontinuirano gradi svoj ugled na novim pronalascima. Osnovan 1902. godine 3M je izrastao u veliku multinacionalnu kompaniju sa godišnjom prodajom od 16.7 milijardi dolara, poslovanjem u 60 zemalja i 50.000 proizvoda plasiranih u 200 zemalja.

Sledeći svoju politiku da proizvodnja treba da bude blizu kupca da bi se zadovoljili specifični zahtevi kupca i tržišta, 3M ima 30 proizvodnih lokacija širom Evrope, koji zadovoljavaju 70% potreba evropskih kupaca.

3M je od samog početka razvio čitav niz proizvoda u automobilskoj industriji i tako postala najpoznatija kompanija iz ove oblasti. Tako su nastali proizvodi za finalnu obradu vrhunskog kvaliteta za svaku fazu procesa popravke kod automobila, od čišćenja i pripreme površina do zazvršnih faza obrade.

Današni asortiman 3M-a sa preko 700 proizvoda za održavanje i servisiranje automobila obuhvata presvučena, netkana, hemijska i brusna abarazivna sredstva i pribor; lepkove, premaze i zaptivna sredstva; sredstva za maskiranje, popravku plastike i lepljenja stakla; aspiratore prašine, isparenja i boje i sredstva za zaštitu sluha.

Sa tako širokim asortimanom proizvoda, marka 3M neizbežno je najpoznatija i uliva najveće poverenje u industriji.